Ensarullah: Riyad Heyeti Önemsiz Bahanelerle Müzakerelerin Önüne Taş Koyuyor

  • 07 Mayıs 2016
  • 801 kez görüntülendi.
Ensarullah: Riyad Heyeti Önemsiz Bahanelerle Müzakerelerin Önüne Taş Koyuyor

Ensarullah sözcüsü Arabistan koalisyonunun müzakerelerdeki hatalarını işaret ederek, Riyad heyetinin müzakerlerin ilerlemisinin önüne taş koyduğunu dile getirdi.

Perşembe günü Yemen barış toplantısında, Ensarullah resmi sözcüsü Muhammed Abdusselam, Riyad heyetinin müzakerlerin önüne taş koymaya çalıştıklarından haberdar olduklarını belirtti.

Abdusselam, Yemen’e saldırı düzenleyenler ve müttefiklerinin Kuveyt’te düzenlenen siyasi müzakerelerin, bir çok önemsiz bahane ve engellerle karşı karşıya kaldığını açıkladı. Bu eylem ülkede askeri varlığın artması ile gerginliğin artmasının aynı paralelde olduğunu ve bunun yanında bir kaç eyalette düzenlenen hava saldırıları, kara ve deniz yolu aracılığıyla sokulan silahların bu durumu teyit ettiğini göstererek devam etmektedir.

Tekrarlanan ateşkes ihlalleri gerçek bir barış anlaşmasının olmadığını göstermekle birlikte müzakere süreci, askeri eylemleri durdurmak için olsada istenildiği gibi ilerlememektedir.

Dün Komite düzeyinde düzenlenen bugünkü Kuveyt toplantısı; askeri komitler, güvenlik ve Esra özel komiteleri ve tutuklanalar olarak düzenlendi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.