Ensarullah’tan Suudi Güçlerine Darbe!

  • 14 Kasım 2015
  • 926 kez görüntülendi.
Ensarullah’tan Suudi Güçlerine Darbe!

Arap kaynakları, Arabistan ve müttefiklerinin Yemen’in çeşitli bölgelerine yaptıkları saldırılarla eş zamanlı olarak Yemen ordusu ve halk komitelerinin Necran’daki Suudi askeri üslerine füze saldırısı düzenlediği bilgisini verdi.
Askeri bir kaynağın verdiği bilgiye göre, Yemen’in resmi haber ajansına Yemen ordusu ve halk komitesi füze birliklerinin Suudi askeri araçlarının bulunduğu Necran bölgesini hedef aldıklarını ve el-Şerafe üssünün doğusundaki Suudi askeri araçlarını da füzeyle vurduklarını bildirdi.

 Kaynak, aynı şekilde Recla askeri komutanlığını ve orada bulunan askeri teçhizatın füze yağmuruna tutulduğunu aktardı.

Yemen ordusu ve halk komitesi füze birlikleri, Suudi sınır muhafız eğitim kampını ve Suudilerin Al el-Şey bölgesindeki füze rampalarını yerle bir etti.

Diğer taraftan Yemen ordusu ve halk komitesi, Suudi Arabistan’ın işbirlikçilerinin özellikle de el-Kaide ve IŞİD teröristlerinin el-Cavf eyaletine bağlı Hazm şehrindeki kaos çıkarma girişimlerini etkisiz hale getirmeyi başardı.

El-Cavf eyaletindeki duruma ilişkin açıklama yapan Yemenli bir kaynak, Suudi Arabistan’ın el-Kaide ve IŞİD gibi işbirlikçileri Hazm şehrinde kaos ve güvensizlik ortamı oluşturmaya çalıştılar,ancak Yemen ordusu ve halk komitesi bölge halkının işbirliğiyle onlarla karşı karşıya gelmiş ve teröristlerden bir kısmı öldürülmüş, bir kısmı yaralanmış ve bir kısmı ise kaçmıştır, açıklamasını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.