Erakçi: Amerika nükleer anlaşmayı kenara koyarsa zarar görür

  • 28 Şubat 2017
  • 1.004 kez görüntülendi.
Erakçi: Amerika nükleer anlaşmayı kenara koyarsa zarar görür

İslami İran dışişleri bakan yardımcısı Seyyid Abbas Erakçi, İran ve 5+1 grubu arasında imzalanan nükleer anlaşmanın çok güçlü olduğunu Amerika’nın bu anlaşmayı kenara koyması halinde zarar göreceğini söyledi.

İran dışişleri bakanının uluslararası işler yardımcısı ve İran tarafının nükleer anlaşmanın  takibi kurumu  başkanı Abbas Erakçi, dün Tahran’da iktisadi bir seminerde yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Trmup’ın tek taraflı olarak nükleer anlaşmayı feshedemeyeceğini  çünkü bu anlaşmanın uluslararası bir  anlaşma olduğunu söyledi.

Erakçi, Avrupalıların nükleer anlaşmayı desteklediklerini belirterek, muhtemelen Amerikan yönetiminin nükleer anlaşmaya bağlı kalacağını ama bunun aksi durumunda bile Avrupalıların, İran’la  işbirliği yapan şirketlerini destekleyeceklerini ilan ettiklerini söyledi.

İran dışişleri bakanı, ABD’nin İran’ın  nükleer ilerlemesini durdurma çabasının yenilgiye uğradığını ve ”başta ABD olmak üzere Batıyı, İran’ın savunma gücü, siyasi, baskılara karşı direnç, nükleer alanda ilmi ve ilerleme gücü alanındaki durumuna karşı askeri  saldırı ve yaptırımları sürdürme konusunda ümitsiz kıldığını söyledi.

Erakçi, nükleer anlaşmanın yürürlüğünün devam ettiği sürece İran’ın ona bağlı kalacağını, ondan yararlanacağını ve milli gücünü koruyacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.