Erbain Merasimi İçin Düzenlenen İlk Oturum Ayetullah Ahtari’nin Başkanlığında Başladı

  • 06 Eylül 2016
  • 985 kez görüntülendi.
Erbain Merasimi İçin Düzenlenen İlk Oturum Ayetullah Ahtari’nin Başkanlığında Başladı

Erbain merasimi için düzenlenen ilk oturum, Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri’ Ayetullah Ahtari’nin başkanlığında, devlet organlarının katılımıyla düzenlendi.

Toplantıda tüm organ, kurum ve kuruluşlar, geçen yıl düzenlenen Erbain merasiminde yapılan faaliyetlerin sunumunu yaptı.

Erbain merasimi için kültürel propaganda ve duyuru yapacak organların temsilcileri, merasimin daha ihtişamlı ve görkemli geçmesi için önerilerde bulundu.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı Genel Sekreteri’ Ayetullah Ahtari, toplantıya katılan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederek, şunları söyledi: Erbain merasimine dünyanın dört bir yanından katılacak olan Ehlibeyt (a.s) âşıklarının, maddi ve cismi beslenmelerine özen gösterdiğimiz gibi, fikirsel ve manevi beslenmelerine de dikkat etmeliyiz.

Dünya Ehlibeyt (a.s) Kurultayı, geçen yıl düzenlenen Erbain merasiminde ziyaretçilerin kolaylığı için çeşitli dillerde hazırlanan 1 milyon 250 bin adet broşürü, 16 başlık altında basarak dağıtmıştı. Ayrıca Irak’ın 14 eyaletinde ki yerli halktan mübelliğleri, Ehlibeyt (a.s) ziyaretçilerinin arasında hizmet vermeleri için görevlendirerek, İmam Hüseyin’in (a.s) milyonluk Erbain yürüyüşünde halkın hizmetine sunmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.