Erbil-Kerkük karayolu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı

  • 19 Ekim 2017
  • 1.212 kez görüntülendi.
Erbil-Kerkük karayolu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı

Türkiye ile Bağdat arasındaki ticaretin can damarı konumundaki Erbil-Kerkük karayolu söz konusu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı.

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’e gerçekleştirdiği operasyonun ardından meydana gelen askeri gerilim nedeniyle Erbil-Kerkük karayolu trafiğe kapatıldı, bölgede uzun tır kuyrukları oluştu. Birleşmiş Milletler (BM) araçları da temas hattında bulunuyor.

Irak güvenlik güçlerinin, salı sabahı Kerkük’e askeri operasyon düzenlemesi ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’ne (KYB) bağlı Peşmerge güçlerinin kentten ani bir şekilde çekilmesiyle başlayan gerginlik kısmen devam ediyor.

Kerkük’ten tamamen çekilen KYB ve Kürdistan Demokrat Partisi’ne (KDP) bağlı Peşmerge güçleri, Süleymaniye ve Erbil’e doğru çekilmiş durumda.

KYB’nin güçlü olduğu Süleymaniye-Kerkük sınırında herhangi bir olağanüstülük göze çarpmazken, KDP’li Peşmergelerin konuşlandığı Erbil-Kerkük sınırında askeri hareketlilik dikkati çekiyor.

Türkiye ile Irak’ın başkenti Bağdat arasındaki ticaretin can damarı konumundaki Erbil-Kerkük karayolu söz konusu askeri gerginlikten dolayı trafiğe kapatıldı. Sadece Kerkük plakalı araçların geçişine izin veriliyor. Türkiye ve Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden (IKBY) gelen yük tırlarının kente girmesi geçici olarak durduruldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.