Ermenistan, Karabağ’ı NATO’ya teslim ediyor

  • 14 Nisan 2016
  • 663 kez görüntülendi.
Ermenistan, Karabağ’ı NATO’ya teslim ediyor

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Erivan’ın Karabağ’ın 6 bölgesindeki güçleri geri çekerek, bu bölgeleri NATO’ya teslim edeceğini duyurdu.
Ermenistan Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, Azerbaycan Cumhuriyeti ile görüşmelerin ayrıntılarını açıkladı.
Ermenistan Dışişleri Bakanı Edward Nalbandian, Azerbaycan Cumhuriyet ile Karabağ münakaşası üzerinde yapılacak görüşmelerin ayrıntılarını açıkladı.
Nalbandian, müzakere konusu belegeler harcinde diğer tüm belgelerin Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Örgütü’ne teslim edildiğini bildirdi.
Nalbandian, Azerbaycan Cumhuriyeti ile Ermenistan’ın müzakere konusu olan tek belgenin “kazan” belgesi olduğuna işaretle, diğer belgelerin incelenmesine gerek olmadığını bildirdi.
Ermenistan Dışişleri Bakanı, Karabağ münakaşasının çözümü için temel prensipler hakkında müzakerelerin başlmasının Azeri ve Ermeni yetkililerce onaylanmasını gerektiğini, ardından tarafların Minsk grubu eşbaşkanlarının katılımıyla barış görüşmelerine geçeceğini kaydetti.
Ermenistan’ın ileri sürdüğü şartlarının devamında, yukarıda anılan şartların hayata geçirilmesinin ardından, Erivan’ın Karabağ’ın 7 bölgesinden ordu güçlerini geri çekerek, bu bölgelerini NATO güçlerine teslim edeceğini ve ardından Karabağ ile Ermenistan arasında “Laçin” üzerinden bağlantı noktasının kurulmasının gerektiği ifade edildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.