Ermenistan’da protestolar sürüyor

  • 03 Temmuz 2015
  • 719 kez görüntülendi.
Ermenistan’da protestolar sürüyor

Ermenistan’da devam eden elektrik fiyatlarını protesto eylemleri polisin Erivan merkezdeki protestoculara tazyikli su müdahelesine rağmen devam ediyor.

Ermenistan’ın Başkenti Erivan’da bir haftadır devam eden elektrik fiyatlarını protesto eyleminde Erivan polisi, kampa dönüştürülen alanda eylemcilere tazyikli suyla müdahale etti.

Sayıları ilk haftaya göre belirgin bir şekilde azalsa da gösteriler devam ediyor. Polis, göstericileri dağıtmak için güç kullanıyor. Göstericiler ise elektrik zammının iptalini ve daha da ucuzlatılmasını ayrıca göstericilere müdahale eden polislerin cezalandırılmasını istiyor.

Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yaklaşık 10 gündür elektrik zammına karşı süren protestolar devam ediyor. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Erivan’daki elektrik zammı protestolarının batılı ülkelerin kışkırtmaları ile hükümet karşıtı gösteriye dönüştüğünü söyledi.

Ermenistan’da elektriğe zam yapılması sonrası başlayan ve birinci haftasını dolduran protestoların siyasi olup olmadığı tartışılırken, ülkenin Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan gösterilerin Rusya karşıtı olarak nitelendirilemeyeceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.