Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde İsyan Çıktı…

  • 09 Aralık 2014
  • 1.613 kez görüntülendi.
Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde İsyan Çıktı…

Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde bir koğuşta bulunan tutuklu ve hükümlüler, cezaevindeki olumsuz koşullar nedeniyle yatakları ateşe verdi. Dumandan etkilenen 11 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olay akşam saatlerinde kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Seyitgazi Yolu üzerinde bulunan Eskişehir H Tipi Cezaevi’nde meydana geldi. Cezaevinde kötü muamele gördüklerini iddia eden tutuklu ve hükümlüler bir koğuştaki yatakları ateşe verdi. Nöbet tutan jandarma erinin koğuştaki dumanları görmesi üzerine içeriye giren infaz koruma memurları kendi imkanlarıyla yangını söndürdü.

Dumandan etkililer 11 tutuklu ve hükümlüden 2’si ambulansla, 9’u da cezaevi ring aracıyla Eskişehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde müdahalede bulunulan 11 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Hastaneye getirilen tutuklu ve hükümlülerden bazıları görüntü çeken basın mensuplarına, “Çekin, cezaevinde neler yapıldığını görün. Cezaevi idaresi millete işkence yapıyor. Hapishanede işkence var. Milleti teşvik ediyorlar, yakın diyorlar koğuşları cezaevi idaresi. Hapishanede işkence yapıyorlar memurlar gardiyanlar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.