Faysal Mikdat: Filistin Davası Suriye ve Tüm Milletin Merkezi Davasıdır

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.518 kez görüntülendi.
Faysal Mikdat: Filistin Davası Suriye ve Tüm Milletin Merkezi Davasıdır

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakan Yardımcısı Faysal Mikdat Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesinden Azzam Ahmet Başkanlığındaki Filistinli bir heyet ile Arap İsrail çatışmasıyla ilgili son durum ve gelişmeleri masaya yatırdı.

Bakan Yardımcısı Mikdat Suriye ve halkının yedi yıldan fazla süredir maruz kaldıkları muhtelif yönlü bu savaşın temel amaçlarından birinin Filistin davasının İsrail lehine tasfiye edilmesi olduğuna dikkat çekti.

Suriye’nin tüm koşul ve dayatmalara rağmen Filistin davasını temel pusula ve milletin merkezi davası olarak gördüğünü belirten Mikdat; Suriye’nin hiçbir koşul altında Filistin davasından cayması yada Filistinlilerin meşru haklarını savunmasından caymayacağını vurguladı.

Mikdat Filistinlilerin topraklarına geri dönüşleri ve başkenti Kudüs olan bağımsız Filistin devletlerini kurmaları başta olmak üzere gasp ve işgale karşı meşru haklarını desteklemenin Suriye’nin ilkeli sabit bir kararı olduğunun altını çizdi.

Toplantıda Filistin yönetimi ve halkının Suriye’ye takdir ve iyi dileklerini aktaran heyet başkanı Ahmet; Suriye’nin terör ve destekçilerine karşı şanlı zaferlerinin gurur kaynağı olduğunu belirtti. Ahmet toplantıda ayrıca Suriye’nin tarih boyunca Filistin ve Filistinlileri destekleyen sabit tutumunun takdire şayan olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.