Fetih Hareketinin Kudüs Temsilcisi, Kerry ile yapılan anlaşmaların halka açıklanmasını istedi

  • 26 Ekim 2015
  • 750 kez görüntülendi.
Fetih Hareketinin Kudüs Temsilcisi, Kerry ile yapılan anlaşmaların halka açıklanmasını istedi

Fetih Hareketi’nin Kudüs’teki temsilcisi Hatem Abdulkadir, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin müdahalesinin ve Amman’da gerçekleştirdiği görüşmelerin işgal rejiminin Kudüs İntifadası nedeniyle zor duruma düşmesinin ardından geldiğine dikkat çekti.

Abdulkadir, Kerry’nin çabalarının intifadaya yol açan sebepleri ortadan kaldırmadan sükûneti sağlamayı amaçladığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı’nın turunun başarılı olacağı konusunda şüpheleri bulunduğunu ifade eden Abdulkadir, Mescid-i Aksa konusunda olduğu gibi yapılan anlaşmalarda bir takım belirsiz noktalar olduğunu, Filistin tarafının da Mescid-i Aksa’daki mevcut durunda değişiklik yapmama sözü veren Netanyahu’ya güvenemeyeceğini belirtti.

İntifada kıvılcımını Mescid-i Aksa yakmış olmasına rağmen intifadaya yol açan başka sebepler de olduğunu kaydeden Abdulkadir, Batı Yaka ve Kudüs’teki ihlalleri, evlerin yıkılmasını, barikatları, işgal güçlerinin uygulamalarını ve siyasi çözüm ufkunun tıkalı olduğunu hatırlattı.

Fetih lideri, Filistin Yönetimi’ne seslenerek Kerry’nin çabaları konusunda tavrını net bir şekilde ortaya koymasını ve yapılan anlaşmaları halka açıklamasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.