Filipinler’de hapishaneye saldırı: 130 mahkum kaçtı

  • 04 Ocak 2017
  • 972 kez görüntülendi.
Filipinler’de hapishaneye saldırı: 130 mahkum kaçtı

Filipinler’de hapishaneye saldırı düzenlendi. Hükümet saldırıyı Moro Kurtuluş Ordusu’ndan ayrılan militanların gerçekleştirdiğini söyledi.

Filipinler’in güneyindeki Cotabato bölgesinde silahlı yaklaşık 100 kişi bir hapishaneye saldırarak 130 mahkumun kaçmasını sağladı.

Hapishaneye saldıran silahlı kişiler ve hapishane güvenliği arasında yaklaşık iki saatlik bir çatışma yaşanırken, çıkan kargaşada çok sayıda mahkumun kaçtığı belirtildi.

Filipinler hükümeti, saldırının Moro Kurtuluş Cephesi adlı örgütten ayrılan militanların kurduğu yeni bir örgüt tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Yerel televizyon kanalı ABS – CBN’ye konuşan hapishane müdürü Peter John Bonggat, “Hapisteki militanları kurtarmak için saldırdılar” dedi. Saldırı günün ilk saatlerinde gerçekleşti.

Filipinler’in güneyinde terörist gruplar on yılı aşkın süredir saldırılar düzenliyor. Bölgedeki örgütlerin bir kısmı terör örgütü IŞİD’e biat ettiklerini de açıklamışlardı. Ülkede geçen yıl da hapishanelere saldırılar düzenlenmiş ve IŞİD destekçisi örgütler geçen yıl toplamda 23 hükümlünün hapisten kaçmasını sağlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.