Filistin Cuma Eylemlerinde Mermilerle ve Gaz Bombalarıyla Yaralananlar Var.

  • 27 Mart 2015
  • 879 kez görüntülendi.
Filistin Cuma Eylemlerinde Mermilerle ve Gaz Bombalarıyla Yaralananlar Var.

Siyonist işgal güçleri Filistin’in Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşimciliğine ve ırkçı ayrım duvarına karşı haftalık olarak düzenlenen Cuma eylemlerine yine saldırılarla müdahale etti. Saldırılarda gerçek mermiler, plastik mermiler ve gaz bombaları kullanıldı. Gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu yaralananların yanı sıra gaz bombalarından etkilenerek hastanelere kaldırılanların olduğu haber verildi.

Bugün (27 Mart) Cuma namazı sonrasında Filistin’in Batı Yaka bölgesinde işgal rejiminin ırkçı ayrım duvarını ve Batı Yaka bölgesinde yeni yahudi yerleşim merkezleri inşa etmesini protesto amacıyla gösteriler düzenlendi. Haftalık olarak periyodik bir şekilde gerçekleştirilen ve tamamen sivil nitelikli eylemlere işgal güçlerinin müdahale etmesi sonucunda Ramallah bölgesinde Muhammed Amira adında bir gencin gerçek mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandığı haber verildi. Yine Ramallah yakınında gerçekleştirilen protesto eyleminin dağıtılması amacıyla işgal güçlerinin yoğun bir şekilde gaz bombası kullanmaları sebebiyle onlarca kişinin etkilendiği ve bazılarının baygınlık geçirdikleri haber verildi. Gaz bombalarının çevredeki arazilerde de yangınlar çıkmasına ve bazı zeytin ağaçlarının yanmasına sebep olduğu ifade edildi.

Kalkiliya şehrine bağlı Kefer Kadum köyünde de işgal güçlerinin saldırısı sonucu beş Filistinli gencin gerçek mermilerin ve plastik mermilerin isabet etmesi sonucu yaralandığı haber verildi. Burada işgalcilerin saldırıları eylemcilerle işgal güçleri arasında çatışmalara neden oldu. İşgal güçleri aynı zamanda köye su getiren boru hatlarını imha ettiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.