Filistin Halkı Saldırıda Şehit Olan İki Mücahidi Son Yolculuğa Uğurladı

  • 28 Mayıs 2018
  • 1.187 kez görüntülendi.
Filistin Halkı Saldırıda Şehit Olan İki Mücahidi Son Yolculuğa Uğurladı

Filistin halkı işgal güçlerinin Gazze’nin güneyinde yer alan Han Yunus şehrinde direnişe ait gözetleme noktasını vurmasıyla şehit olan İslamî Cihad Hareketinin askeri kanadı durumundaki Kudüs Müfrezeleri’ne bağlı iki mücahidi son yolculuğuna uğurladı.

Şehit cenazeleri iki farklı camiden kaldırıldı. Şehid Hüseyin El-Amur  (25) El-Fahari Beldesi’ndeki Rıda mescidinden kaldırılırken, şehid Abdulhalim En-Nake (28) ise Huzaa’daki El-Hedy mescidinden kaldırıldı.

Cenaze töreninde konuşan İslamî Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyesi Şeyh Nafiz Azzam, işgalcinin Filistin halkını ve mücahitlerini hedef almasının bu rejimin bocaladığını ve iflas ettiğini yansıttığını söyledi.

Filistin halkının özellikle de Gazze halkının işgale karşı gösterdiği direnişte destan yazmasının işgalcinin elini ayağını birbirine doladığını belirten Şeyh Azzam “Siyonist işgal rejimi Filistin halkının iradesini kırmak, direnişine son vermek için kullandığı bütün metot ve yöntemlerde başarısızlık uğrarken bugün de Filistin halkının davasını insanlara duyurduğu ve dünyanın da ilgi gösterdiği bir anda aynı bocalamayı göstererek yeni bir cinayete daha imza attı” dedi.

Şeyh Azzam konuşmasında, Dönüş Yürüyüşlerinin bu halkın hâlâ diri olduğunu, hakkından vazgeçmediğini, Amerika’nın terör ve tekebbürü karşısında teslim olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade etti.

Törende konuşan İslamî Cihad liderlerinden Ahmed El-Mudellel ise, bu cinayetin karşılıksız kalmayacağını, misillemenin zaman, şekil ve yerini ise direnişin askeri kanatlarının belirleyeceğini söyledi.

Bu tırmandırmadan işgal rejimini sorumlu tuttuklarını belirten El-Mudellel, aynı şekilde bu cinayetin doğuracağı sonuçlardan da yine kendisinin sorumlu olacağını ifade etti.

İşgal güçlerinin Kudüs Müfrezeleri’ne ait askeri noktaya saldırması sonucu Abdulhalim En-Nake ve Hüseyin El-Amur olay yerinde şehit olurken, ağır yaralanan Nesim El-Amur (25) ise kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.