Filistin Müftüsü: “Mescid-i Aksa Tüm Müslümanların Kırmızı Çizgisidir”

  • 14 Temmuz 2016
  • 885 kez görüntülendi.
Filistin Müftüsü: “Mescid-i Aksa Tüm Müslümanların Kırmızı Çizgisidir”

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa’nın tüm Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğunu belirterek, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya yönelik ihlalleri konusunda uyarıda bulundu.

Şeyh Muhammed Hüseyin, bugün (13 Temmuz Çarşamba) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’yı hedef alan uygulamalarının bölgeyi kötü sonuçlara sürüklediğini ifade etti.

Mescid-i Aksa’ya dün 313 ve bu sabah 39 Yahudi yerleşimci işgal güçlerinin himayesinde baskın düzenledi. Yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’nın avlusunda dans ederek provokatif davranışlar sergiledikleri bildirildi.

Filistinli gençlerin Batı Yaka’da düzenlediği intifada eylemlerinde hayatını kaybeden Yahudilerin ailelerinin bir haftadır “Heykel Dağı” olarak adlandırdıkları Mescid-i Aksa’ya topluca baskın çağrısında bulundukları kaydedildi.

Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa avlusunda ölüleri için anma programı düzenlemelerini kınayan Şeyh Muhammed Hüseyin, baskınlara izin veren işgal yönetiminin Mescid-i Aksa’nın tarihi statüsünü koruyacağına dair verdiği sözlerin asılsız olduğunu gösterdiğini ifade etti.

Müslümanların Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarının engellendiğini bildiren Şeyh Muhammed Hüseyin, Mescid-i Aksa’ya gidip baskınlara karşı nöbet tutma çağrısında bulundu.

Kudüs ve Filistin Diyarı Genel Müftüsü, bedeli ne olursa olsun Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya bağlı kalacaklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.