Filistinli 3 esirin durumu kaygı verici verici

  • 15 Eylül 2016
  • 843 kez görüntülendi.
Filistinli 3 esirin durumu kaygı verici verici

Filistin Esirler Cemiyeti, siyonist İsrail cezaevlerinde açlık grevine giden 3 Filistinli esirin durumunun kaygı verici olduğunu bildirdi.

Rey el’Yevm internet sitesine göre, Filistinli Esir İşleri Cemiyeti başkanı İsa Karaka yaptığı açıklamada,  Mahmud ve Muhammed el’Bulbul kardeşler ile Muhammed Kadi’nin sağlık durumlarının  ölüm tehlikesine  ulaştığı uyarısında bulundu.

Bu arada açlık grevinden dolayı sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine hastaneye kaldırılan esir Malik El-Kadi’nin sağlık durumunun iyice kötüleştiği, ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ve artık söylenenlere tepki vermediği bildirildi.

Malik El-Kadi’nin durumuyla ilgilenen hukuk çevrelerinin verdiği bilgilere göre esir El-Kadi’nin artık ölüm tehlikesine iyice yaklaştığı ve söylenenleri de duyamaz hale geldiği gözlemleniyor.

Behcetu’l-Kuds Şehitler ve Esirler Kurumu’nun dün (14 Eylül Çarşamba) yaptığı ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bir açıklamaya göre esir Mâlik El-Kadi’nin sağlık durumu artık iyice kötüleşti.

Açıklamaya göre kaldırıldığı Volfson Hastanesi doktorlarının verdiği bilgilere göre Malik El-Kadi artık her an hayatını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.
Açıklamada siyonist işgal rejiminin Yüksek Mahkemesi’nin Malik El-Kadi’nin sağlık durumunun iyice kötüleşmesi sebebiyle serbest bırakılmasına dair talebi dün tekrar reddettiği hatırlatıldı. Mahkeme daha önce yapılan bir başvuruyu da reddetmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.