Filistinli araştırmacı: İşgalcinin ibadet özgürlüğünü kısıtlaması uluslararası hukuka aykırıdır

  • 06 Eylül 2015
  • 652 kez görüntülendi.
Filistinli araştırmacı: İşgalcinin ibadet özgürlüğünü kısıtlaması uluslararası hukuka aykırıdır

Kudüs konusunda uzman Filistinli araştırmacı Hasan Hatır, işgal güçlerinin kadınların Mescid-i Aksa’ya girmelerine izin vermemesi ve erkeklerin girişine de kısıtlama getirmesinin işgal rejimi İçişleri Bakanı Gilad Erdan’ın Mescid-i Aksa cemaati ve murabıtlar hakkındaki kararının pratikte uygulanması olduğunu söyledi.

Uluslararası Kudüs Merkezi Başkanı Hasan Hatır, kararın tehlikeli bir gelişme olduğunu belirterek, işgal güçlerinin bu uygulamalarla Erdan’ın planını hayata geçirmek istediğini ifade etti.

Planın Müslümanların Mescid-i Aksa’ya sadece namaz vakitlerinde girmeleri üzerine kurulduğuna dikkat çeken Hatır, bunun Müslümanların inançlarına doğrudan müdahale olduğunu ve ribatın Müslümanların inançlarının bir parçası ve ibadet olduğunu söyledi.

İşgal rejiminin bu şekilde sadece kutsal mekânlara değil, dini naslara da müdahale ettiğini belirten Hatır, işgalcilerin uygulamalarının ibadet özgürlüğünü kısıtladığını, uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu ifade etti.

İşgal rejiminin Müslümanları Mescid-i Aksa’da “misafir” haline getirmeyi planladığı uyarısında bulunan Hatır, Mescid-i Aksa’yı Müslümanlara ait kutsal bir mekândan Yahudilere ait kutsal bir mekâna dönüştürmeyi hedefleyen işgalcilerin ileriki günlerde Mescid-i Aksa’da bazı namazların kılınmasına da izin vermeyebileceğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.