Filistinli En Küçük Esir Melak El-Hatib Gözaltına Alınma Hikayesini Anlattı…

  • 15 Şubat 2015
  • 847 kez görüntülendi.
Filistinli En Küçük Esir Melak El-Hatib Gözaltına Alınma Hikayesini Anlattı…

Filistinli en küçük bayan esir Melak El-Hatib, işgal rejimi askeri mahkemesinin haksız kararıyla iki ay işgal zindanlarında kaldı ve Hasharon Cezaevi’nde Filistinli kadın esirlerin çektiği sıkıntıları yakından gördü.

Okula gitmek için evinden çıkan 14 yaşındaki Melak El-Hatib, işgal güçleri tarafından gözaltına alındı ve daha sonra kendini mahkemede buldu. Ne olduğunu anlamadığı suçlamalara maruz kaldıktan sonra işgal zindanlarına konuldu.

El-Hatib, başından geçenleri şu şekilde anlattı: “Okuldan eve dönüyordum. Yahudi yerleşimcilerin kullandığı yolda yürüyordum. Askeri devriye beni durdurdu. İşgal askeri, “Askerlere taş atıyor musun? Bıçağın var mı? Yahudileri öldürmek istiyor musun?” dedi. “Hayır” dedim. İşgal askeri, “Hayır, sen Yahudileri öldürmek istiyorsun” diye cevap verdi. Sonra ellerimi ve gözümü bağlayarak cipe bindirdiler ve beni sorguya götürdüler. Sorguda yine “Yahudileri öldürmek istiyor musun?” diye sordular. Yine “Hayır” dedim. İşlemediğim bir sürü şeyle suçladılar. Ellerim ve gözlerim bağlı olduğu halde ve darp edilmeme rağmen işgal askerlerinden korkmadım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.