Filistinli mühendisler deniz dalgasından elektrik üretmeye çalışıyor

  • 28 Mayıs 2018
  • 1.131 kez görüntülendi.
Filistinli mühendisler deniz dalgasından elektrik üretmeye çalışıyor

Terör rejimi İsrail’in muhasarasındaki Gazze Şeridi’nde Filistinli mühendisler deniz dalgasından elektrik enerjisi üretmeye çalışıyorlar.

Filistinli bir mühendis, deniz dalgasından elektrik enerjisi üretmek için proje yaptıklarını ve bu şekilde en azından Gazze Şeridi’nde terör rejiminin muhasarasından dolayı yaşanan sıkıntıları biraz daha olsa azaltmaya çalıştıklarını belirtti.

Sözkonusu Filistinli mühendis, şu ana kadar proje üzerinde yaptıkları çabaların son derece başarılı olduklarını ve halihazırda projeyi tamamlamaya çalıştıklarını söyledi.

Bilindiği gibi terör rejimi İsrail’in 2006’dan beri muhasara altında tuttuğu Gazze Şeridi’nin dünya ile irtibatı kesilmiş ve zaman zaman Mısır yönetiminin Refah kapısını açmasıyla ancak giriş çıkışlar sağlanabiliyor. Bu arada Gazze Şeridi’ne yakıt, gıda maddesi ve ilaç gibi en temel ihtiyaç kalemlerinin girmesi bile terör rejiminin engellerinden dolayı mümkün değil. Terör rejimi Gazze Şeridi’ne boyun eğdirmek için günde bir kaç saatten fazla elektrik vermezken bu durum ise başta hastane olmak üzere Gazze’de yaşamı adeta felç ediyor.

Şu ana kadar Gazze Şeridi’nde 3 hastane ve 16 sağlık merkezi elektrik kesintisinden dolayı kapanmış durumdadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.