Gaibaf: Filistin’de güç dengesi, direnişten yana

  • 08 Mayıs 2021
  • 1.570 kez görüntülendi.
Gaibaf: Filistin’de güç dengesi, direnişten yana

İran İslami şura meclisi başkanı dünya Kudüs günü münasebeti ile yayınladığı mesajda Filistin ve bölgede güç dengesinin direnişten yana olduğunu söyledi.

IRNA’nın bildirdiğine göre İslami şura meclis başkanı Muhammed Bagır Galibaf yayınladığı mesajda dünya Kudüs gününü kutlarken, “günümüzde Filistin ve bölgede güç dengesi, direnişten yanadır ve bu Filistin halkını kendi nihai adım ve ülküsüne her zamankinden daha çok yaklaştırabilir” yazdı.
Galibaf Filistin grupları arasında vahdet ve direnişin çocuk katili ve gasıp siyonist rejimle mücadelede tek seçenekleri olduğunu ve Siyonistler asla insan hakları  ve demokratik planları anlayıp uymadıklarını belirtti.
İslami şura meclisi başkanı, İmam Humeyni’nin –ra- işgal edilen Filistin toprakları ve aksa caminin özgürleşmesi ve sahte siyonist rejimin çirkef varlığından temizlemek için küresel risalet olarak, mübarek Ramazan ayının son cumasını akıllıca Kudüs günü olarak adlandırdığını sözlerine ekledi.
Galibaf ayrıca her yıl düzenlenen dünya Kudüs gününün getirilerinin, İmam Humeyni’nin –ra- girişimi ve İslam inkılabı rehberinin dahiyane liderliğinin Filistin davasına gösterilen ilginin dinamik olmasına sebep olduğunu ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.