Gana cumhurbaşkanı: İran her zaman mazlum Afrika halklarının yanında yer aldı

  • 14 Şubat 2016
  • 894 kez görüntülendi.
Gana cumhurbaşkanı: İran her zaman mazlum Afrika halklarının yanında yer aldı

İran Cumhurbaşkanı, İran’ın Afrika ülkeleriyle işbirliğine büyük önem verdiğini bildirdi.

Bugün İran ve Gana arasında ortak işbirliği protokolünün imzalanması ardından Gana mevkiidaşı John Dramani Mahama ile ortak bir basın toplantısına katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran’ın Gana ile tarım, petrol, enerji alanlarında işbirliğinin yanı sıra, kültürel alanlarda da geniş işbirliğinde bulunacaklarını bildirdi.

İran Onarım Cihadı Bakanlığının halı hazırda çok geniş faaliyetlerinin bulunduğunu hatırlatan cumhurbaşkanı Ruhani, bunun yanı sıra Gana’da İran tarafından okul, hastane ve sağlık ocaklarının kurulmasının bu ülke yetkilileri açısından büyük önem taşıdığını ve bu önemin bizzat Gana cumhurbaşkanı tarafından da dile getirtildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, kuzey Afrika güvenliği ve terörizmle mücadele meselesinin de iki ülkenin önem verdikleri mevzulardan olduğunu hatırlatarak, Filistin meselesinin de İran ve Gana yetkilileri arasında ele alınarak görüşüldüğünü belirtti.

Gana Cumhurbaşkanı John Dramani Mahama da bu basın toplantısında İran’ın, dünyanın en güçlü altı ülkesiyle oturduğu nükleer görüşme masasından büyük başarı ile ayrılması dolayısıyla tebriklerini bildirerek, İran’ın her zaman ırkçılıkla mücadelede mazlum Afrika halklarının yanında yer aldığını bildirdi.

Gana cumhurbaşkanı terörizmle mücadelenin kendilerinin de en öncelikle meselelerinden biri olduğunu belirterek Filistin meselesinin ve bölge krizlerinin çözümünün önemini hatırlattı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.