Gazze Çevresinde İkamet Eden Yahudi Yerleşimciler Yeni Bir Gazze Savaşından Endişeli…

  • 21 Aralık 2014
  • 780 kez görüntülendi.
Gazze Çevresinde İkamet Eden Yahudi Yerleşimciler Yeni Bir Gazze Savaşından Endişeli…

Siyonistlere ait medya organlarına yansıyan haberlere göre işgal rejiminin savaş bakanının Gazze’ye yönelik yeni bir operasyon ihtimalinden söz etmesinin ve işgal güçlerini buna hazırlıklı olmaları konusunda uyarmasının ardından yaşanan bazı olaylarla birlikte meydana gelen gerginlik Gazze kabuğu olarak nitelendirilen ve bu bölgenin etrafını saran alana inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezlerinde ikamet eden yahudi göçmenleri telaşlandırdı.

İşgal güçlerinin 19 Aralık Cuma’yı Cumartesi’ye bağlayan gece roket saldırısı düzenlendiği bahanesiyle Han Yunus bölgesine hava saldırısı düzenleyerek ateşkesi havadan ihlal etmeleri Gazze kabuğu adı verilen bölgelere inşa edilmiş yahudi yerleşim merkezlerindeki göçmenlerin telaşlarının artmasına neden oldu. Haberlere göre yahudi göçmenler, gerginliğin giderek artmasından dolayı yeni bir askerî çatışmaya doğru çekilmesi ihtimalinden korkuyor.

Siyonistlerin ünlü Yediot Aharanoot gazetesi bugün (21 Aralık Pazar) yayınladığı bir haberde işgal devletiyle Hamas arasında ateşkesten 115 gün sonra geçtiğimiz haftanın sonunda uçaklarla düzenlenen saldırının yaz döneminde güneyde hâsıl olan manzaraların oluşmaya başlamasına neden olduğuna işaret etti. Çünkü yine uyarı alarmları çaldı ve bölgedeki yahudi yerleşim merkezlerine yerleştirilmiş olan yahudi göçmenler yine sığınaklara girmek için koşuşturmaya başladılar.

Gazetenin haberine göre bölgedeki yahudi yerleşimciler bu olayın istisnaî olmasını ve ateşkesin geçerliliğini kaybetmesi anlamına gelmemesini arzuluyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.