Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nde Ameliyatlar Durduruldu ​

  • 12 Şubat 2018
  • 2.060 kez görüntülendi.
Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nde Ameliyatlar Durduruldu ​

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, beş aydır maaşlarını alamayan temizlik işçilerinin grevi nedeniyle Eş-Şifa Hastanesi’nde acil ameliyatlar haricindeki tüm ameliyatların durdurulduğunu açıkladı.

Bakanlık tarafından dün (11 Şubat Pazar) yayınlanan ve Filistin Enformasyon Merkezi’ne de ulaşan bildiride, ölüm tehlikesi bulunan acil durumların dışındaki ameliyatların ertelendiği ifade edildi.

Eş-Şifa Hastanesi sağlık personeli, ilgili mercilere çağrıda bulunarak grevin derhal sona erdirilmesi ve işçilerin sorununun çözülmesi için çaba sarf edilmesini istedi.

Doktorlar ve hastane çalışanları, hastane koridorlarında biriken çöplerin sağlık felaketine yol açabileceği uyarısında bulundu.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, hastanenin temizlik işlerini üstlenen şirketin birikmiş alacaklarını tahsil edememesi üzerine işçilerin greve gittiğini ve Eş-Şifa Hastanesi koridorlarında çöp ve tıbbi atık yığınları oluşmaya başladığını söyledi.

Bakanlık, hastanede biriken çöplerin ve atıkların toplumun ve özellikle de hastanede yatan hastaların sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğine dikkat çekti.

Bu arada, Birleşik Arap Emirlikleri Kızılayı Hastanesi’nin temizlik işlerini üstlenen şirketin işçilerinin de dört aydır maaşlarını alamadıkları için bu sabah greve başladıkları bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.