Gazzeli Öğrenciler Siyasi Tutuklamaları ve Baskıları Protesto Etti

  • 27 Kasım 2016
  • 870 kez görüntülendi.
Gazzeli Öğrenciler Siyasi Tutuklamaları ve Baskıları Protesto Etti

İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın öğrenci kanadı İslami Kitle öğrenci grubu, Batı Yaka’daki mensuplarına yönelik yapılan siyasi baskı, sindirme ve tutuklamaları bugün öğleden sonra Gazze’de yaptığı gösteriyle telin etti.

Öğrenci grubunun düzenlediği eyleme birçok üniversiteden temsilcinin yanında öğrenci liderleriyle öğrenciler ve geniş bir halk kitlesi katıldı.

Göstericiler, Fetih Yönetimi’nin öğrencilere yönelik Batı Yaka üniversitelerinde sürdürdüğü tutuklamaları kınadı.

Batı Yaka’da Hamas’a yakın öğrenci grubuna yönelik yapılan baskınlarda şimdiye kadar 65 öğrenci Filistinli güçler, 15 öğrenci ise işgal güçleri tarafından tutuklandı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Gazze’deki İslamî Kitle Grubu Başkanı Hani Mukbil, öğrenci hareketinin özgür dünyada hakkının güvence altına alındığını belirtti.

Mukbil, insan hakları kuruluşlarıyla üniversite idarelerine, hükümet başkanı Rami El-Hamdallah ve diğer yetkililere çağrıda bulunarak, İslami Kitle öğrencilerine yapılan baskıları durdurmalarını istedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Hamas sözcüsü Hazım Kasım ise, öğrencilerin Batı Yaka’da karşılaştıkları sıkıntı ve baskıların ulusal bir cinayet olduğunu belirterek, Fetih Yönetimi’nin öğrencileri tutuklayarak işgalcinin eksik bıraktığı görevi tamamladığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.