Geçen Hafta 70 Nokta’da İşgalcilerle Çatışan Filistinli Gençler Üç Siyonisti Yaraladı

  • 23 Kasım 2017
  • 952 kez görüntülendi.
Geçen Hafta 70 Nokta’da İşgalcilerle Çatışan Filistinli Gençler Üç Siyonisti Yaraladı

Kudüs intifadasını takip eden “intifada” sitesinin haberine göre, Kasım ayının üçüncü haftasında Batı Yaka’da meydana gelen feda eylemlerinde 3 Siyonist yaralandı.

Batı Yaka’da Beytlahim’in güneyinde yer alan Etzion Yahudi yerleşkesi kavşağında Filistinli genç İzzeddin Kerace (17) tarafından düzenlenen araçlı feda eyleminde iki Siyonist yaralanırken, Filistinli genç de işgal güçleri tarafında yaralandıktan sonra tutuklandı.

Teku’ beldesinde ise düzenlenen haftalık barışçıl gösterilere işgal güçlerinin göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldırmaları üzerine Filistinli gençler de taş ve molotof kokteylleriyle karşılık vererek iki işgal askerini yaraladılar.

İntifada sitesinin verdiği istatistiki bilgilere göre, Batı Yaka’nın 70 noktasında çıkan çatışmalarda 12 kişi işgal askerlerinin ateşi ve plastik mermileriyle yaralanırken, onlarcası da atılan gazlar nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdi.

Geçen hafta içinde direnişçiler Batı Yaka ve Kudüs’te işgal askerlerine ait askeri noktalara 11 molotof kokteyli attılar.

Diğer taraftan Filistin halkının duygularını hiçe sayan işgal güçleri halen 15 şehidin cenazesini elinde bulunduruyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.