General Bakıri: Düşmanlar İran’a darbe vurma peşinde

  • 04 Mart 2019
  • 1.525 kez görüntülendi.
General Bakıri: Düşmanlar İran’a darbe vurma peşinde

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri düşmanların İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik kırk yıllık tehditlerine işaret ederek, düşmanlar sürekli taktik değiştirmek ve taktiklerini güncelleştirmekle İslami İran’a darbe vurmak için ellerinden geleni ardına koymadıklarını belirtti.

Tahran’da 5. Silahlı kuvvetleri sanayi araştırmaları festivalinde konuşan Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, İran’ın sürdürülebilir güvenliği caydırıcı gücünü geliştirmesine bağlı olduğunu belirterek, ülkenin savunma ihtiyaçlarını düşmanların tehditlerine göre güncelleştirmek gerektiğini belirtti.

İran bunun için sadece savunma teçhizatını kopyalamakla yetinmediğinin altını çizen General Bakıri, İran ve bölgede sürdürülebilir güvenlik ancak savunma alanlarında yeni ve yaratıcı hareketlerle mümkün olduğunu, zira düşmanlar yüklü askeri bütçeleri ile sürekli İran’a darbe indirme peşinde olduklarını kaydetti.

General Bakıri, İran Silahlı Kuvvetleri İSK iç kapasitelerinden yararlanarak savunma alanında hemen hemen tüm temel ihtiyaçlarını karşıladığını, bilim üretmek ve yaratıcı caydırıcılığı geliştirmek sureti ile milli güvenliği temin etmek ve geçen kırk yılda olduğu gibi gelecekte de İslam inkılabı düşmanlarını hüsrana uğratmak gerektiğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.