General Bakıri: Suriye Ordusu, Suriye Topraklarını ve Halkını Terörden Kurtarıyor

  • 25 Şubat 2018
  • 919 kez görüntülendi.
General Bakıri: Suriye Ordusu, Suriye Topraklarını ve Halkını Terörden Kurtarıyor

İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Bakiri Suriye’de terörü destekleyenlerin her zaman olduğu gibi gerçekleri çarpıtma ve kamuoyunu kandırma amaçlı hırçın bir hamle başlattıklarına dikkat çekti.

Bakiri bugün Yahran’da düzenlenen Forumu kapsamında yaptığı basın açıklamalarında; terör yanlısı taraflar ve medya araçlarının gerçekleri çarpıtma ve dünya kamuoyunu aldatma amaçlı yürüttükleri siyasi ve medya hamlelerine vurgu yaptı.

Terörü destekleyen tarafların Suriye’de radikal teröristleri korumak ve Suriye ordusu önünde yok olmalarını engellemek için çatışmaların durdurulmasını talep ettiklerini belirten Bakiri; fakat Suriye ve müttefiklerinin takdim edilen karar tasarısında bir kısım düzeltmeler yaptığını ifade etti.

Bakiri BMGK’nin dün onayladığı 2401 sayılı kararın Suriye’de Nusra Cephesi ve IŞİD’e karşı savaşın devam etmesini öngördüğünün altını çizdi. Başta Doğu Ğuta olmak üzere Şam kırsalının muhtelif bölgelerinde radikal teröristlerin bulundukları bir kısım bölgelerin 2401 sayılı karara dahil olmadığını belirten Bakiri; dolayısıyla Suriye halkının bu bölgeleri terörden kurtarma hakkının mevcut olduğunu ifade etti.

İran Genelkurmay Başkanı Bakiri Suriye ordusunun Suriye topraklarını terörden kurtarma ve Suriye halkının güvenliğini sağlama çabasında olduğunu, bunun da anayasal ve meşru hakkı sayıldığının altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.