General Caferi: Devrim Muhafızları düşmanlara açık bir mesaj verdi

  • 14 Eylül 2018
  • 1.620 kez görüntülendi.
General Caferi: Devrim Muhafızları düşmanlara açık bir mesaj verdi

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı, “İran’ın kutsal topraklarının 2 bin kilometre yakınında askeri üse sahip olanlar Devrim Muhafızları’nın tüm füzelerinin hedefi vurma kabiliyetinin çok hassas olduğunu bilmeli” dedi.

İran Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Caferi, 8 yıllık İran-Irak savaşı sırasında şehit düşen ve pak naaşları yurda getirilen 135 asker için Tahran’da düzenlenen törene katıldı.

Komutan Caferi, düşmanın şehitlerin yolu ve onlara sevginin sürdüğü sürece hiç bir halt edemeyeceği ve İran milletine en ufak bir zarar veremeyeceğini kaydetti.

Törende konuşma yapan Tümgeneral Caferi, Devrim Muhafızları tarafından Irak’ın kuzeyindeki teröristlerin mevzilerine yapılan füzeli saldırıya işaret ederek,“Devrim Muhafızları başarılı istihbarat çalışmaları, hassas hedefleme kabiliyete sahip olan füzeler ve uçuş teknolojisi vasıtasıyla Merivan başta olmak üzere Kürdistan eyaletinde bölücü terör örgütleri tarafından şehit düşürülen askerlerimizin intikamını aldı” dedi.

“Sahip olduğumuz bu potansiyeller tüm düşmanlar için açık bir mesajı vardı” diyen Tümgeneral Caferi, şunları kaydetti: İran’ın kutsal topraklarının 2 bin kilometre yakınında askeri üse sahip olanlar Devrim Muhafızları’nın tüm füzelerinin hedefi vurma kabiliyetinin çok güçlü olduğunu bilmeli.

Devrim Muhafızları Cumartesi günü, karadan karaya Fatih110-B kısa menzilli 7 füze ile Kürdistan Demokarat Partisi teröristlerinin mevzilerini başarıyla hedef aldı.
Bu önemli operasyon, Devrim Muhafızları Hava Uzay Gücü Füze Birliği’nce gerçekleşti ve Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri İHA’ları da operasyona katıldı.

Teröristlerce bu füzeli harekat hakkında yayınlanan videolar ve görüntüler, füzelerin çok yüksek bir dikkat ve hassasiyetle hedeflere isabet ettiğini ve bu terör örgütünün çok sayıda yöneticisi ve unsurlarının ölümüne yol açtığını gösteriyor.

Teröristlere yakın kaynakların bildirdiğine göre, bu operasyon örgütün üst düzey isimlerinden bazıları etkisiz hale getirildi.

Bu operasyonda 220 kilometre uzaklıktan yapıldı ve füzeler bu mesafeyi kat ettikten sonra hedefe tam isabet ettiler.

Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri’nin keşif-taarruz İHA’ları da bu operasyonun tümünü gözlemleyerek, canlı şekilde füzelerin hedeflere isabet görüntülerini komuta merkezine gönderdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.