General Selami: Amerika İçin Tehlikeli Ve Korkunç Bir Deniz Kuvvetlerimiz Var

  • 04 Mayıs 2016
  • 947 kez görüntülendi.
General Selami: Amerika İçin Tehlikeli Ve Korkunç Bir Deniz Kuvvetlerimiz Var

İran’ın resmi haber kanalındaki “Amerika kongresinin İran’ın savunma programlarına karşı sunulan ve İran’ın Fars Körfezindeki tatbikatlarını sınırlamayı öngören yeni karar taslağının” masaya yatırıldığı programa katılan Devrim Muhafızları Ordusu Baş Komutan Yardımcısı Tümgeneral Hüseyin Selami şu açıklamalarda bulundu: Tatbikatlarımız belirlenen tarihte siyasi ve savunma çıkarlarımıza uygun bir şekilde gerçekleşecektir. Bu hususta hiçbir sınırlamayı ve hiçbir gücün sınırlama girişiminde bulunmasını kabul etmiyoruz.

Özellikle Amerika olmak üzere düşmanlara geçmiş hatalarını tekrarlamamaları, yakın zamandaki olaylardan ders çıkarmaları ve İran halkına karşı sınırsız ve gereksiz baskılardan uzak durmaları uyarısında bulunuyoruz.

Amerikalılar, bizim deniz kuvvetlerimizin tehlikeli bir kuvvet olduğuna inanıyorlar. Elbette bu bir hakikattir. Bana göre Amerikalılar ilk defa deniz kuvvetlerimizin gücünü doğru anlamışlar. Biz, eğer bir tehdit unsuru olmak isterse gerçekten de Amerika için tehlikeliyiz ve bunu resmen ilan ediyoruz.

Amerikalıların İran’ın gücünün azametinin ölçülerini bildiklerini belirten Devrim Muhafızları Ordusu Baş Komutan Yardımcısı şöyle ekledi: Biz deniz gücümüzü, Amerika gibi ordular ve büyük güçlere galip gelecek şekilde genişletip düzenledik. Çünkü bizim bölgede Amerika hükümetinden başka bir düşmanımız yoktur. Diğer ülkeler ve hükümetler bizim düşmanımız değildir ve biz de onların düşmanı değiliz. İran bu bölgenin istikrar ve emniyetine yardım ediyor.

Biz, kesin ve güçlü bir şekilde caydırıcı özelliği olan savunma, deniz ve füze kapasitemizi genişletip geliştirmeye devam edeceğiz.

Sözlerinin devamında çok önemli bir nükteye değinen Tümgeneral Hüseyin Selami şöyle dedi: Biz, 1982’de yapılan deniz hukuku sözleşmesi esasınca Hormoz boğazından tehlike içerikli bir geçiş gerçekleştiğin de müdahale etmeye mecburuz.

Amerika’ya, bölgedeki ortaklarına ve müttefiklerine şu uyarıda bulunuyoruz ki; eğer tehdit edebiyatından faydalanıp bizi tehdit etmeye çalışırsanız biz de 1982’de yapılan deniz hukuku sözleşmesinde yer alan zararsızlık kanunundan faydalanır ve tehdit unsuru olmaya çalışan hiçbir geminin veya teknenin geçişine izin vermeyiz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.