Golam Ali Hoşru, İran’ın BM temsilcisi seçildi

  • 29 Ocak 2015
  • 838 kez görüntülendi.
Golam Ali Hoşru, İran’ın BM temsilcisi seçildi

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Golam Ali Hoşru’nun İran’ın BM Daimi Temsilcisi olarak seçildiği belirtildi.

İRNA’nın bildirdiğine göre Hoşru İslam İnkılabının ilk yıllarında, İran dışişleri bakanlığı diplomatlarını eğitmek amacıyla Dışişleri bakanlığı uluslar arası ilişkiler fakültesini kurmuş ve 8 yıl boyunca bu fakültenin dekanı olarak görev yapmıştır.

Hoşru ayrıca 7 yıl boyunca New York’ta İran temsilcilik yardımcısı ve elçisi olarak bulunmuştur.

İslam Cumhuriyeti ayrıca daha önce tanıtılan İran temsilcisine vize verilmemesi konusundaki itirazlarını da dile getiriyor ayrıca İran’ın daimi temsilciliğinin ana gündemini, BM’de yasal mekanizmalar aracılığıyla ev sahibi devletin yasadışı tutumu takip edilecek.

İran, ülkenin ulusal menfaatlerini korumak ve İran’ın uluslar arası arenada konumunu yüceltmek için fırsat yaratması gerektiği görüşündedir. Böylece İran ulusal menfaatlerini azami şekilde sağlayacak. İran’ın BM’deki aktif ve etkili varlığı, özellikle bölgesel ve uluslar arası kriz şartlarına bakıldığında daha da gereklidir.

Golam Ali Hoşru şu anda İran’ın İsviçre Büyükelçisidir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.