Güney Afrika’dan petrol konusunda bir uzman heyet, Eylül’de İran’a gidecek

  • 04 Eylül 2015
  • 725 kez görüntülendi.
Güney Afrika’dan petrol konusunda bir uzman heyet, Eylül’de İran’a gidecek

Geçen günlerde Güney Afrika Enerji Bakan Yardımcısı Thembisile Majola, İran Petrol Bakanlığı Planlama Yardımcısı Mensur Muazzami ile Tahran’da görüşme yaptı.

Tahran ile Pretoria arasında başlanan petrol konulu müzakereler serisinde daha önce de Güney Afrika Enerji Bakanı Tina Joemat Pettersson ile İran Petrol Bakanı Bijen Zengene arasında ve Güney Afrika Dışişleri Bakanı Maite Nkoana Mashabane ile İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif arasında Tahran’da müzakereler gerçekleşmişti.

İran’a karşı uygulanan yaptırımlardan önce İran, Güney Afrika’nın en büyük petrol sağlayıcısı ülke konumundaydı ve bu Afrika ülkesi İran’dan günde ortalama 380 bin varil petrol ithal ediyordu ancak şuan petrol ithalatı durmutşur.

İki ülkenin petrol yetkilileri petrolün yeniden ihracatı, LNG ihracatı, yeni petrokimya projelerinde ortak olma, İran’daki GTL birimleri ve rafinerilerde faaliyet gösterme hususunda görüşmeler yaptı.

Güney Afrika Enerji Bakan Yardımcısı Thembisile Majola, Tahran’daki görüşmelerinin sonunda İran’ın petrol ve petrokimya sanayiine ilişkin fırsatların değerlendirilmesi için Güney Afrika’dan bir uzman heyetin Eylül’de İran’a gideceği haberini verdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.