Güney Kore’de devlet başkanına yönelik protestolar sürüyor

  • 26 Kasım 2016
  • 828 kez görüntülendi.
Güney Kore’de devlet başkanına yönelik protestolar sürüyor

Güney Kore’de devlet başkanına yönelik tepkiler dinmiyor. Eylemlerin 5. haftasında Seul’de yüz binler toplandı.

Güney Kore’de Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin yakın arkadaşı Choi Soon-sil’in, resmi görevi bulunmamasına rağmen önemli devlet işlerine müdahil olduğunun ortaya çıkmasıyla patlak veren skandala tepkiler artarak devam ediyor.

Seul’de bugün bir kez daha 100 binlerin katılımıyla gösteri düzenlendi. Soğuk ve karlı havaya rağmen eyleme yaklaşık 1.5 milyon kişinin katıldığı belirtildi.

Protestocuların, Başkanlık Sarayı Mavi Ev’in 200 metre yakınına kadar yaklaşmalarına izin verilirken, gösteriye toplumun her kesiminden katılımın olduğu belirtildi.

Güney Kore ana muhalefet partisi mensubu Seul Belediye Başkanı’nın, göstericiler için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiği bildirildi. Seul’deki gösteri için hükümetin 25 bin polis görevlendirildiği açıklandı.

Park’ın istifasını isteyen protestocular, 1 ayı aşkındır her cumartesi Seul’de gösteri düzenliyor.

Eylemlerde Devlet Başkanı Park’ın yetkilerini kendi çıkarları için kullanmasından dolayı tepkiler ve istifa talepleri dile getiriliyor. Devlet başkanının yakın arkadaşı olan Choi Soon-sil’in başkanla ilişkileri üzerinden kendi çıkarları lehine devlet kararlarını etkilediği iddia ediliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.