Halep’in güneyindeki 150 kilometrekarelik bir alan teröristlerin işgalinden kurtarıldı

  • 26 Ekim 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Halep’in güneyindeki 150 kilometrekarelik bir alan teröristlerin işgalinden kurtarıldı

Suriye ordusu ve Hizbullah’ın savaş enformasyon servislerinin yayımladığı haberlere göre Halep’in güneyinde üç hafta önce başlayan operasyonlarda şimdiye kadar 150 kilometrekarelik bir alan kontrol altına alındı.

Silahlı terörist grupların Halep’le İdlib arasındaki bağlantıyı kesmeyi hedefleyen operasyonun tamamlanmasının ardından İdlib kentinin kurtarılması için geniş çaplı bir harekat başlatılacağı bildiriliyor.

Ulaşan haberlere göre Suriye ordusu müttefiklerinin karadan verdiği destekle askeri sahadaki dengeyi büyük ölçüde değiştirdi.

Halep’in güneyinde şimdiye kadar yapılan operasyonlarda Haddadin, el-Cabiriye, Vudeyhi, Abteyn, Kedar, Meliha, Sekne Kedar, Sabıkiye, Sufeyra, Belas, Cure Cehhaş, Şeyh Kaykan, Deyr Salibe, Kefer Ubeyd, Eyyubiye, Karase, Hamira, Halsa, el-Huveyre el-Kessara, Mecbel Vudeyhi, Mezaria eş-Şehid, Zehmul, Medacin Zeytun, Debbağat, el-Halebi, Mer’i, Hayru, el-Mahrukat, Sanavberat ve Kal’a Necm bölgelerinin kontrol altına alındığı bildirildi.

Suriye ordusu ve müttefiklerinin Helep’in güneyinden başka Hama ve Lazkiye kırsalındaki operasyonları da sürüyor.

IŞİD’in Cumartesi ve Pazar günleri çok sayıda intihar saldırılarıyla Eserya’yı ele geçirmesinin bu kentle Hanasir arasındaki bağlantı yolunun Suriye ordusunun kontrolünden çıkmasına neden olduğu bildiriliyor.

Hama’nın kuzeyi ile Halep bağlantısının kesilmesine neden olan bu gelişmenin ardından bölgeye güç takviyesi yapan Suriye ordusu karşı operasyon başlattı.

Bir saha kaynağı, Halep’in güney ve güneydoğusundaki operasyonların sürdüğünü belirterek Eserya-Hanasir yolunun kapanmasının operasyonları yavaşlattığını söyledi.

Kuşatma altındaki Kuveyris havaalanına doğru ilerlemekte olduklarını belirten kaynak, el-Huveyz, Karasi, el-Cedide ve el-Cubul bölgelerinin kontrol altına alındığını ifade etti.

Suriye ordusunun Eserya-Hanasir yolunun yeniden açılması için operasyon başlattığını belirten kaynaklar, 24 kilometrelik yolun 12 kilometresinin kontrol altına alındığını bildirdi.

Suriye ordusunun Eserya çevresine helikopterlerle 5 indirme yaptığını belirten bir başka kaynak ise IŞİD’in intihar saldırıları sebebiyle ilerlemenin yavaş gerçekleştiğini ve çatışmaların hala sürdüğünü ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.