Halep’te saha idamları yapıldığı haberlerine yalanlama

  • 13 Aralık 2016
  • 1.379 kez görüntülendi.
Halep’te saha idamları yapıldığı haberlerine yalanlama

Suriye ordusu savaş enformasyon merkezi, doğu Halep bölgesinde saha idamlarının yapıldığı yolunda yayınlanan haberlerin tamamen gerçek dışı olduğunu ve bu haberlerin Suriye ordusunun zaferlerinin gölgelemek amacıyla ortaya atıldığını ve karalama kampanyası olduğunu bildirdi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre Suriye ordusu savaş enformasyon merkezi,Suriye’nin halep kentinde sivillerin ordu tarafından idam edildiklerine dair terörist ve silahlı unsurların destekçisi ülkelerin medyası tarafından sürdürülen karalama kampanyasının gerçekte Suriye ordusunun son büyük zaferini gölgelemek amacını güttüğünü bildirdi.

5 yıl işgalden sonra Halep kentinin kurtarılması münasebetiyle bizzat Halep halkı tarafından şehir cadde ve sokaklarında kutlama törenleri ve coşkunun yaşandığını bildiren Suriye ordusu, dün gece teröristlerin Halep’teki en son merkezlerinden de çıkarılmasıyla bu şehrin 5 yıl aradan sonra kontrolünün tam olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Halep’ten ulaşan bazı haberlerde ise şehrin bazı semtlerinde yer yer çatışmalardan devam ettiğini bildirmekte. Suriye kaynakları şehrin şu anda %99luk bölümünün kontrolünün ordu birlikleri elinde olduğunu bildirmekteler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.