Hama’da Suriye Ordusunun Füze Saldırısında 8 Terörist Öldürüldü

  • 11 Haziran 2018
  • 1.544 kez görüntülendi.
Hama’da Suriye Ordusunun Füze Saldırısında 8 Terörist Öldürüldü

Suriye ordusu, hama çevresinde iki köy arasındaki bağlantı yolunda güdümlü bir füzeyle terör örgütü mensubu 8 kişiyi etkisiz hale getirmeyi ve bir çoğunu da yaralamayı başardı.

El-Alem televizyonunun bildirdiğine göre geçtiğimiz Mayıs ayı ortalarında kendi silahlarını teslim eden teröristler, Suriye’nin Kuzeyine aktarılmış ve bununla da Homs’un kuzey bölgesiyle Hama’nın güney bölgeleri teröristlerden temizlenmişti.

Diğer yandan Lübnan el-Mayadin televizyonu da, IŞİD terör örgütünün, Tahriri Şam terör örgütünün kendi gizli bir merkezine saldırısına misillemede bulunarak Tahriri Şam ve ÖSO üyesi bir kaç kişiyi kaçırdıklarını bildirdi.

Bu arada Halep kırsalının batısında arta kalan ve dış güçlere hizmet eden teröristler Halep Kentinin sivil yerleşim alanlarına füzelerle saldırmaları ardından Suriye ordusunun bölgede geniş keşif çalışmaları ardından teröristlerin bulundukları bölgeleri tesbit ederek imha ettikleri bildirilmekte.

Halep İl Emniyet Müdürlüğünde bir yetkili SANA’ya açıklamasında batı kırsalında bulunan teröristlerin Halep Kentinin Hamadaniye Semtinde sivilleri 6 füzeyle hedef aldıklarını belirtti. Yetkili füzelerden birinin semtteki Ahmet Tevfik Malik İlköğretim Okuluna düştüğüne dikkat çekerken okul binası ve sivillerin evlerinde ciddi maddi hasarlar meydana geldiğini aktardı.

Eli kanlı teröristlerin ayrıca Halep Ketinin Nil Caddesi ve Halidiye Semtine de füzelerle saldırdıklarını ifade eden yetkili, şans eseri beşeri isabetlerin olmadığını belirtti. Yetkili fakat terör saldırıları sonucunda özel mülkler ve hizmet altyapısında maddi hasar meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Askeri bir kaynak ise ordu birliklerinin saldırgan teröristlerin mevkilerini dakik bir şekilde tespit ederek onları uygun silahlarla imha ettiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.