Hamas, Filistin Yönetimi’ni Kınadı

  • 30 Mayıs 2015
  • 832 kez görüntülendi.
Hamas, Filistin Yönetimi’ni Kınadı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Filistin Yönetimi’nin işgal rejiminin FIFA üyeliğinin askıya alınması talebini geri çekmesini reddettiğini ve kınadığını belirtti.

Hamas sözcüsü Husam Bedran yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi’nin böyle bir tavır sergilemesinin Filistin halkının işgalciyle her türlü ilişkiyi reddetme tutumuyla çeliştiğini söyledi.

Filistin Yönetimi’ne bağlı Filistin Futbol Fedarasyonu Başkanı Cibril Er-Recub İsrail’in FIFA üyeliğinin askıya alınması talebini geri çekmiş, Filistinli sporcuların işgal altındaki topraklarda çalışma özgürlüklerinin takip edilip araştırılması için de bir komisyon kurulmasını istemişti. Er-Recub’un Filistin Yönetimi adına yaptığı bu girişim işgalcinin ırkçı tutumu ve zulümleri karşısında inleyen Filistin halkın duygularını hiçe saydığı için büyük eleştirilere neden oluyor.

Karardan önce Batı Yaka ve birçok Avrupa ülkesinde işgal rejiminin FIFA üyeliğinin askıya alınması için gösteri ve yürüyüşler yapılmış, bu yönde bir kararın çıkması umudu doğmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.