Hamas: Gerginliğin Yükselmesinden Tamamen İşgal Hükümeti Sorumlu

  • 10 Aralık 2017
  • 1.147 kez görüntülendi.
Hamas: Gerginliğin Yükselmesinden Tamamen İşgal Hükümeti Sorumlu

İslami Direniş Hareketi (Hamas), direnişe ait alanlar ve kurumlarla sivilleri bombalayan işgal güçlerinin gerginliği tırmandırmasından tamamen işgal hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, dün (9 Aralık Cumartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, gerginliğin yükseltilmesinin Filistin halkının Kudüs’ü savunma iradesini, azmini ve direnişini kıramayacağını ifade etti.

İşgal ordusunun gerginliği kasıtlı olarak yükseltmesinin işgalcilerin cinayetlerine ve ihlallerine bir yenisini eklediğini belirten Burhum, Amerika’nın işgal rejimine sınırsız desteği nedeniyle işgal güçlerinin Filistinli kanı dökmeye cüret ettiğine dikkat çekti.

İşgal ordusu önceki gece Gazze Şeridi’ndeki çeşitli bölgelere hava saldırıları düzenlerken saldırılarda ikisi İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahidi dört Filistinli şehit oldu veya birçok Filistinli de yaralandı.

Hamas liderlerinden Halil El-Hayye, şehit mücahitlerden Muhammed Es-Safadi’nin cenaze töreninde yaptığı konuşmada, işgal rejiminin işlediği cinayetlerin bedelini ağır bir biçimde ödeyeceğini söyledi.

El-Hayye, “Kudüs ve Filistin için kanımızı, canımızı, yavrularımızı ve komutanlarımızı feda ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Kudüs için bedel ödemekten geri durmayacağız” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.