HAMAS: İran’la ilişkileri geliştirmede kararlıyız

  • 22 Ekim 2017
  • 1.173 kez görüntülendi.
HAMAS: İran’la ilişkileri geliştirmede kararlıyız

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS dış ilişkiler sorumlusu, İran İslam cumhuriyeti ile ilişkileri geliştirmekte kararlı olduklarını bildirdi.

Dün tahran’da Kudsüna’ya özel demeç veren Üsame Hamdan, İran ve HAMAS’ın, İslam dünyası, Filistin meselesi, İslami direniş ve dünya müstekbirliği karşısında direniş gibi temel stratejik konularda aralarında güçlü bir irtibat ve ilişkinin bulunduğunu bildirdi.

HAMAS’ın İran’dan uzaklaşması ve direniş ekseni ile ilişkilerini kesmesi amacıyla Amerika ve siyonist İsrail rejiminin baskılarına da değinen Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS dış ilişkiler sorumlusu Üsame Hamdan, “HAMAS”ın İran İslam Cumhuriyetinden ayrılması bazı ülkelerin temennisidir ama HAMAS heyetinin tahran’da bulunması, HAMAS’ın kesinlikle İran’dan kopmayacağı anlamındadır” dedi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS dış ilişkiler sorumlusu, İran ve HAMAS arasındaki ilişkilerin, Amerika ve siyonist rejimin etkileyemeyeceği kadar güçlü olduğunu bildirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS’tan üst düzey bir heyet HAMAS siyasi birim ofisi başkan vekili Salih El’Aruri’nin başkanlığında geçtiğimiz Cuma günü Tahran’a geldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.