Hamas: “Paris Konferansı Vakit Kaybından Başka Bir Şey Değil”

  • 30 Mayıs 2016
  • 749 kez görüntülendi.
Hamas: “Paris Konferansı Vakit Kaybından Başka Bir Şey Değil”

İslami Direniş Hareketi (Hamas), milli zaruret olarak gördüğü uzlaşıya bağlı olduğunu belirterek, engeller ne olursa olsun uzlaşının başarıya ulaşması için çalışacağını söyledi.

Hamas Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Sami Hatır, Quds Press Haber Ajansı’na konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Hamas’ın uzlaşının sağlanması için harcanan her türlü çabadan memnuniyet duyduğunu belirterek, bunun dışarıya bel bağlamak anlamına gelmediğini ifade etti.

Uzlaşının ilkesel bir dava ve milli bir zaruret olduğunu kaydeden Hatır, engeller ne olursa olsun Allah’ın izniyle uzlaşıyı sağlamaya çalışacaklarını bildirdi.

Fransa’nın yeniden müzakerelere dönülmesi için başlattığı girişimin uzlaşının alternatifi olamayacağını belirten Hatır, “Paris Konferansı uzlaşmanın alternatifi değil. Filistin halkı için Madrid Konferansı’ndan ya da Camp David Konferansı’ndan daha iyi olmayacak” dedi.

Hamas lideri, Paris Konferansı’nın zaman kaybından başka bir şey olmadığını ifade ederek, uzlaşıyı engelleme ve işgalciyle müzakereleri teşvik etme yoluyla direnişi bitirebileceklerini zannedenlerin yanıldıklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.