HAMAS, siyonist İsrail ile her türlü görüşmeyi yalanladı

  • 09 Mayıs 2016
  • 734 kez görüntülendi.
HAMAS, siyonist İsrail ile her türlü görüşmeyi yalanladı

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, siyonist medya kuruluşlarının, Gazze Şeridi sınırları boyunca Gazze toprakları içinde güvenlik bölgesi oluşturmaya dair siyonist İsrail ve HAMAS arasında anlaşma sağlandığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Sputnik ajansının Kahire’den verdiği habere göre, HAMAS’ın sözcüsü Sami Ebu Zuhri, sözkonusu iddianın tamamen yalan ve asılsız olduğunu belirterek, HAMAS ve diğer Filistinli grupların siyonist rejime Gazze Şeridi toprakları içinde iddia edilen maceracılığa asla izin vermeyeceğini söyledi.

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi de, işgal güçleriyle Gazze Şeridi’ne girmesi için anlaşma olduğu iddialarını kesin bir dille yalanladı ve Gazze Şeridi topraklarında işgal güçlerinin tampon bölge şantajlarına yer olmadığını söyledi.

İşgal güçlerinin 2014 yazında elde edemediğini Gazze Şeridi’ne son günlerde düzenlediği saldırılarla elde edemeyeceğini belirten İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, işgal rejiminin Gazze Şeridi’nin doğu sınırında emrivaki bir durum oluşturma peşinde olduğuna dikkat çekti.

İslami Cihad Hareketi’nin tampon bölge fikrine karşı olduğunu bir kez daha dile getiren El-Bataş, tüm direniş gruplarını işgal güçlerinin sınır ihlallerine karşı koymaya davet etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.