Hamas: Üyelerimizi Kaçırma Girişimleri, Bizi Direnişten Vazgeçiremez….

  • 25 Ocak 2015
  • 846 kez görüntülendi.
Hamas: Üyelerimizi Kaçırma Girişimleri, Bizi Direnişten Vazgeçiremez….

İslami Direniş Hareketi (Hamas), gözaltına alma olayları gibi hareket üyelerinin ve taraftarlarının kaçırılması olaylarının da direniş silahının yönünün işgalciden başka tarafa saptıramayacağını, birlik ve direniş yolundan vazgeçmeyeceklerini ifade etti.

Hamas Hareketi, bugün (25 Ocak Pazar) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Bildiride, eski esirlerden Nacih Asi’nin Fetih Hareketi üyesi silahlı kişiler tarafından kaçırılıp bir süre sonra serbest bırakılmasının ve daha önce de Hamas liderlerinden Nadir Savafita’ya düzenlenen başarısız kaçırma girişiminin Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü hedef aldığı, Batı Yaka ve Kudüs’te direnişin tırmanmasını durdurmayı hedeflediği dile getirildi.

Kaçırma eylemlerini gerçekleştirenlerin arkasında işgalcinin olduğuna dikkat çeken ve söz konusu eylemleri gerçekleştirenlerin asılsız gerekçeler ileri sürerek Filistin toplumunun dokusunu hedef aldıklarını belirten Hamas, Rami El-Hamdallah başkanlığındaki uzlaşı hükümetinin ve Fetih Hareketi’nin de kaçırma olaylarından sorumlu olduğunu ifade etti.

Hamas Hareketi, bu olaylara karışanların yakalanarak caydırıcı bir şekilde cezalandırılmalarını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.