Hamas’tan Siyonist rejimin kararına tepki

  • 29 Temmuz 2016
  • 743 kez görüntülendi.
Hamas’tan Siyonist rejimin kararına tepki

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist rejimin işgal topraklarının güneyindeki Nakab bölgesinde 7 bin’e yakın Filistinliyi bu bölgeden göçe zorlama yönündeki kararını kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezinin bildirdiğine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas, Siyonist rejim 1948 yılından beri işgal altındaki Filistin’in güneyindeki Nakab bölgesinde, burada yaşayan binlerce Filistinliyi göçe zorlama kararını ırkçı bir girişim olarak niteleyip, Filistin Özerk Teşkilatından barış müzakereleri yoluyla bu rejime hizmet etmek ve ilişkileri normalleştirme çabalarından el çekmesini istedi.

Hamas, tüm Sivil Toplum Kuruluşları ve uluslararası taraflardan, Siyonist rejimin Filistin halkı aleyhindeki ırkçı girişimlerine son verme yönünde üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi.

Bu arada, Filistin Kudüs işleri Bakanı Adnan El Hüseyni de yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Filistin topraklarından bölgenin asıl sahibi olan Filistinlileri göçe zorlayarak, bu toprakları yahudileştirerek, nüfus yapısını değiştirmeyi planladığını, ırkçı rejimin bu girişimlerinin durdurulması gerektiğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.