Hasan Humeyni: İran İslam Cumhuriyeti dünyada özgürlük ve psikolojik huzurun münadisidir

  • 14 Temmuz 2016
  • 913 kez görüntülendi.
Hasan Humeyni: İran İslam Cumhuriyeti dünyada özgürlük ve psikolojik huzurun münadisidir

İmam Humeyni (r.a)nin mukaddes türbesinin mütevellisi Hüccetülislam Hasan Humeyni, İran İslam Cumhuriyetinin bugün dünyada özgürlük ve psikolojik huzurun münadisi olduğunu söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Hasan Humeyni, Srilanka’da el’Mustafa üniversitesinde öğrencilere ve üniversite öğretim üyeleri ve sorumluları ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, İran İslam inkılabının, ‘Allah’ın topluma ve sosyal ortama yeniden kazandırılması olduğunu söyledi.

Seyyid Hasan Humeyni, rahmetli İmam Humeyni’nin yolunun halen ilk günkü canlılığı ile İslami İran’da devam ettiğini belirterek, İslam inkılabı rehberinin bu yolu sürdürdüğünü söyledi.

Hasan Humeyni, bugün dünyada siyonist İsrail’in varlığı ve bu rejimin sebep olduğu belalar kadar insanlık için böylesine facia olmadığını belirterek, işgal altındaki Filistin topraklarında insanlık aleyhinde siyonist İsrail tarafından çok büyük zulmün yapıldığını söyledi.

Seyyid Hasan Humeyni, siyonist İsrail rejiminin müslümanların parçalanmasından yana olduğunu belirterek; ”onlar İslam camiasını bölünmüş, parçalanmış görmek istiyorlar’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.