Hasan Nasrullah’ın Arabistan komploları hakkındaki ifşaatı

  • 12 Kasım 2017
  • 1.196 kez görüntülendi.
Hasan Nasrullah’ın Arabistan komploları hakkındaki ifşaatı

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri Seyid Hasan Nasrullah Cuma akşamı Hüseyni –as- Erbain ve “Hizbullah Şehidi günü” dolayısı ile Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyinde yaptığı konuşmada, son aylarda ve Suudi Arabistan tarafından tasarlanan komplolardan önceki Lübnan’ın durumunu açıklayarak, “Lübnan’da eşsiz bir güvenlik ve istikrarın” egemen olduğunu söyledi.

Nasrullah yaptığı açıklamada, başbakan Saad Hariri’nin baskı altında şüpheli istifasına işaretle, fakat geçen cumartesi gününden itibaren Lübnan’ın yeni bir siyasi krizle karşı karşıya olduğu ve tehlikeli  bir aşamaya girdiğini belirtti. Lübnan Hizbullah’ı genel sekreteri günümüzde Suudilerin tehditleri ve planlarının Lübnan ile savaşmak olduğunu, bu bağlamda da Lübnan’a saldırmak için Siyonist rejimi kışkırttığını ve onlara milyarlarca dolar yardım vaadinde bulunduğunu söyledi. Seyid Hasan Nasrullah ayrıca 2006 yılında da Siyonist rejimin Arabistan’ın isteği üzerine Lübnan’a saldırdığını, hatta ilk günlerde Siyonist rejimin savaşı bitirmek niyetinde olduğunu, fakat Suudi Arabistan’ın buna engel olduğunu belirtti.

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreterinin açıklamaları, Lübnan’ın, son günlerde Suudi-siyonist bir komplo ile karşı karşıya olduğunu, iki müdahaleci ve saldırgan rejimin kendi çıkarlarını temin etmek için yeni tur işbirliğine girdiklerini gösteriyor. Mevcut şartlarda Suudi Arabistan ve Siyonist rejimin bölgedeki tüm komploları, onların uşakları olan teröristlerin bölgede aldıkları yenilgiler nedeni ile hüsrana uğramıştır.

Bu şartlarda Suudi Arabistan Lübnan’da iç kriz oluşturmak için ortam hazırlayarak, Siyonist rejimi kışkırtarak Lübnan’a saldırmasını sağlamakla bölgede yeni bir macera peşinde olduğu görünüyor. Seyid Hasan Nasrullah’ın da vurguladığı gibi Arabistan her zaman Siyonist rejimin bölgedeki yayılmacı ve saldırgan eylemlerine ortam hazırlamıştır. Bu bağlamda birkaç gün önce Siyonist rejim iç güvenlik araştırma kurumu başkanı Yamos Yadlin, Suudi Arabistan’ın 2006 yılında 33 günlük Lübnan savaşında işgalci orduya önemli stratejik bilgiler verdiğini ilan etti.

Haziran 2010 tarihinde İngiltere basınından Times da verdiği haberde bölgede direniş ekseni ülkelere saldırmak için, Arabistan’ın kendi hava sahasını Siyonist rejim uçakların kullanımına açtığını belirtti. Suudi Arabistan kendi fitneci ve tek yanlı hedeflerine ulaşmayı, aynı özelliklere sahip olan Siyonist rejim ile açıkça yürütülen işbirliğinde görüyor. Fakat Arabistan ve Siyonist rejim işbirliğinin sonucu, bölge ve uluslararası çapta şirretlikten başka bir şey değildi.

Bu arada Lübnan Hizbullah’ı yürütme konseyi başkan yardımcısı şeyh Ali Damuş da, Lübnan halkının Arabistan’ın tehditlerinden korkmadığına dikkat çektiği açıklamasında, Suud rejiminin Lübnan müdahalelerine son vermesi gerektiğini ifade etti. Arabistan’ın söz konusu tehditlerinden tek hedefinin Lübnanlılar arasında fitne çıkarmak olduğunu kaydeden Şeyh Damuş, Lübnan’ın siyasi hesaplaşma arenası veya Amerika ve Arabistan gibi ülkelerin kolonisi olmadığı, kimsenin Lübnan halkının birlikteliğini zedelemeye hakkı olmadığını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.