Hasan Ruhani, General Kasım Süleymani’yi çabalarından dolayı övdü

  • 28 Şubat 2018
  • 1.009 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani, General Kasım Süleymani’yi çabalarından dolayı övdü

İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “Selam General-16.Yanık Vuslata Ermişler” Semineri’ne gönderdiği mesajda, İran devrim muhafızları Kudüs ordusu komutanı general Kasım Süleymani’yi başarılı çabalarından ve kalıcı hizmetlerinden dolayı övdü.

Tahran Üniversitesi’nde düzenlenen sözkonusu etkinliğe mesaj gönderen İran cumhurbaşkanı, ‘İran tarihinin çok inişli ve çıkışlı olduğunu, tarihte savaş meydanlarında zaferlere vesile olan kendine has büyük kahramanların çıktığını, halihazırda da İslami İran’ın muasır tarihinde, sulta düzene karşı hamaset çıkaran kahramanların çıktığına şahit olduklarını belirtti.

Ruhani, general Süleymani’yi, Fisebilillah mücahit ve İslam’ın iftiharı olarak nitelerken, İran ve dünyanın çok hassas şartları ve döneminde gurur verici çabalarıyla ve samimi ihlasla müslümanların namus ve kutsalları için, Irak ve Suriye ordusu ve halklarına desteğiyle, terör örgütü IŞİD’in kökünü kazdığını ve bunun bölge ve insanlığa büyük bir hizmet olduğunu kaydetti.

İran meclis başkanı Ali Laricani de, sözkonusu seminere gönderdiği mesajda, general Süleymani’nin muhtelif savunma alanlarında büyük fedakarlıklarda bulunduğunu belirterek, onun bu büyük çabalarının İran’ın geleceğinde etkili olacağını ve ülkenin geleceğinde stratejik olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.