Hasan Ruhani: İran her zaman Lübnan milletinin yanında olmuştur

  • 08 Kasım 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İran her zaman Lübnan milletinin yanında olmuştur

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Lübnan’ın güvenlik ve istikrarı için hiçbir yardımı esirgemeyeceklerini belirterek, “Büyük Lübnan milleti dirayetle bu yeni fitneyi atlatacaktır’’ dedi.

Lübnan başbakanı Saad Hariri’nin başbakanlıktan istifasının ardından Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Aoun ile yaptıkları telefon görüşmesi gerçekleştiren Ruhani, Tahran, Beyrut ilişkilerinin dostane ve gelişmekte olduğunu belirterek, İran’ın her zaman Lübnan milletinin yanında olacağını vurgulayarak başta Lübnan olmak üzere bölgenin istikrar ve güvenliğin sağlanması için yardımlarını esirgemeyeceğini belirtti.

‘’Büyük Lübnan milletinin  ülkelerinin güçlerin kavga alanı ve teröristlerin var olma yeri olmasına izin vermeyecek’’ diyen Ruhani, ‘’İran her zaman bölge ülkelerinin barış ve istikrarını istemektedir’’ dedi.

Lübnan milletinin birlik ve beraberliği ile büyük sorunlardan geçmeyi başardığını ifade eden Ruhani, ‘’Şüphesiz bugün de büyük Lübnan milleti dirayetle bu yeni fitneden geçmeyi başaracaktır ve yeni fitnelere izin vermeyecektir’’ dedi.

Ruhani, Lübnan Cumhurbaşkanının dirayeti, yönetimi ve tecrübeleri, Lübnan milletinin uyanıklığı ve Lübnan ordusunun varlığı ile o ülkedeki istikrarın korunacağını söyledi.

Lübnan Cumhurbaşkanı da görüşmede iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesini istedi. Ülkesindeki gelişmeler ve Saad Hariri’nin istifasına değinen Aoun, ‘’Mevcut durum zor olmasına rağmen Lübnan’da barış ve istikrar mevcuttur ve halk gelişmelere karşı bilinçlidir. Bazı zayıf sesler Lübnan’da fitne yaratmak istiyorlar fakat Lübnanlılar huzur içinde faaliyetlerini devam etmekteler’’ dedi.

Aoun, uygun zamanda Tahran’ı resmi olarak ziyaret etmek istediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.