Hasan Ruhani: İslam itidal ve ahlak dinidir

  • 27 Mart 2016
  • 889 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: İslam itidal ve ahlak dinidir
İslami İran cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İslam’ın, itidal ve ahlak dini olarak müslümanların fedakarlıklarına ve yardımlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Pakistan’da temaslarda bulunan İslami İran cumhurbaşkanı dün İslamabad’da Pakistan uleması ve ileri gelenleriyle görüşmesinde yaptığı açıklamada, doğru İslam kültürünün dünyaya tanıtılması için çaba göstermek gerektiğini ve böylece İslam adına bazı aldatıcı çevrelerin insanlık dışı girişimlerinin önlenebileceğini söyledi.

Ruhani, teröristlerin İslam adına ve tefrika çıkartıcı girişimlerle, cinayet işledikleri, kardeşlerini öldürdükleri, maneviyat, hakikat ve gerçek İslam’ı yok ettiklerini söyledi.

Ruhani, İslam mezheplerinin resmiyette tanınması gerektiğini belirterek, muhtelif mezheplerin resmiyette tanınmasıyla İslam dünyasında vahdetin sağlanmasında bir dönüm noktasının olabileceğini söyledi.

İslami İran cumhurbaşkanı, başta Suriye, Irak ve Yemen olmak üzere Ortadoğu ve İslam ülkelerinde çatışmaların siyonistlerin sevincine ve onların daha huzur içinde olmalarına sebep olduğunu söyledi.

Ruhani, İslam ve Kuran kültürün dini medreselerde tebligatının yapılması gerektiğini belirterek, medreselerin İslam dünyasında birlik ve vahdetin sağlanmasında bir modele dönüşmesi gerektiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.