Hasan Ruhani: Savunma gücümüzü geliştirmek için kimseden izin almayacağız

  • 28 Şubat 2018
  • 980 kez görüntülendi.
Hasan Ruhani: Savunma gücümüzü geliştirmek için kimseden izin almayacağız

Hürmüzgan eyaletini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Bender-i Abbas kentinin sakinleriyle yakından görüşerek, bölge halkının Fars Körfezi’yle Hürmüz Boğazını her zaman koruduğunu açıklayıp şöyle dedi: Küresel bir enerji koridoru olan Hürmüz Boğazı’nın güvenliğini sağladığı için bir tek İran halkı değil tüm dünya Bender-i Abbas sakinlerine minnettar.

Bölgedeki çeşitli savaşları hatırlatan Ruhani, “İran ve Hürmüzgan halkı intikam almak için düznya milletlerini enerji açısından baskı altında tutmak istememiştir; dünyanın bize barış ile yaklaştığı sürece biz de bu stratejik yönü koruyacağız” şeklinde konuştu.

Fars Körfezi’ne kıyısı olan ülkelere seslenen cumhurbaşkanı ilaveten şu açıklamalarda bulundu: Biz sizler için iyi bir komşuyuz. Yabancılarla kötü niyetli bazı tarafların arkanızdan slogan atmasına izin vermeyin, zira onlar sizin menfaalerinizi düşünmüyor; istedikleri tek şey, kendi silahlarını yüksek fiyatlarla size satıp petrolünüzü ucuz meblağlarla satın almktır.

Cumhurbaşkanı Ruhani sözlerine şunları da ekledi: Biz savunma gücümüz üzerinde dünya ile diyalog yapmayacağız; ülkemizi savunmak için ihtiyaç duyduğumuz her şeyi kendi araştırmacılarımız, askerlerimiz ve komutanlarımızla elde edip kimseden izin almayacağız. Bu da bizzat Allah’ın emridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.