Haşdi Şabi: ABD Himayesindeki IŞİD Teröristleri ABD Askerlerine Yakın Yerlerde Konuşlandı

  • 02 Mart 2018
  • 972 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi: ABD Himayesindeki IŞİD Teröristleri ABD Askerlerine Yakın Yerlerde Konuşlandı

Irak gönüllü halk güçleri Haşdi şabi komutanı, yaklaşık 3 bin IŞİD teröristinin, Amerika’nın konuşlandığı Irak el-Anbar eyaletinin batısında Kaim bölgesinin 3 km uzaklığında ve Suriye’de Bukemal’e yakın Hecin bölgesinde bulunduğunu duyurdu.

İRNA’nın bildirdiğine göre haşdişabi güçleri komutanlarından Katri el-Ubeydi yayınladığı bildiride Irak başbakanı ve silahlı kuvvetler başkumandanı Haydar el-İbadi’den konuya müdahil olarak Suriye’nin onayı ile bölgedeki IŞİD mevzilerini bombalanmasını istedi.

Ubeydi yapılan incelemelerin Hecin bölgesinde bulunanların Irak’ın batı bölgelerinin temizlenmesi ardından kaçanlar ve daha çok yabancı uyruklu olduklarının belirlendiğini söyledi.

Amerika savaş uçalarının sürekli bölgede uçuş yaptıklarına değinen Ubeydi fakat şimdiye kadar teröristlere karşı hiç bir giriş veya bombardımanda bulunmadıklarını duyurdu.

Bundan önce yine Haşdişabi güçleri sözcüsü Ali el-Hüseyni yaptığı açıklamada Tuzhurmato ilçesinde IŞİD’e karşı operasyonların son bulması ardından Amerika’nın terörist elebaşlarını helikopterle bölgeden çıkarttığını duyurmuştu

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.