Haşdi Şabi Irak’ın Garantisi ve Geleceğidir

  • 01 Aralık 2016
  • 1.042 kez görüntülendi.
Haşdi Şabi Irak’ın Garantisi ve Geleceğidir

Güney Irak Araştırma Merkezi Müdürü, Amerika’nın Irak’ı işgali ile birlikte Irak ordusu tamamen ortadan kaldırılmıştı. Irak yıllar sonra Haşdi Şabi birlikleri sayesinde terör ile mücadele için kendi ordusunu tekrar kurdu.

Haşdi Şabi’nin Irak Meclisi tarafından orduya bağlanmasının yeni bir gelişme olmadığına işaret eden Ali Ramazan Elavesi, Haşdi Şabi’nin ilk kurulduğu andan itibaren hukuksal statü kazanmasının istenilen bir şey olduğunu belirterek “Amerika’nın Irak’ı işgali ile birlikte Irak ordusu tamamen ortadan kaldırılmıştı. Ve Irak yıllar sonra Haşdi Şabi birlikleri sayesinde terör ile mücadele için kendi ordusunu tekrar kurabileceğini gördü. Bu anlamda Haşdi Şabi Selahaddin ve el Anbar kentlerinde IŞİD terör örgütünü temizlemiş ve Musul’da bu örgüte ağır zararlar vermiştir. Haşdi Şabi ile birlikte kısa zaman içerisinde Irak topraklarının tamamen teröristlerden temizleneceğine şahit olacağız” ifadelerini kullandı.

Ehli Sünnete Ait 22 Birlik Haşdi Şabi İçerisinde Yer Almaktadır

“Çatışmaların yaşandığı her bölgede IŞİD, karşısındaki gücün Haşdi Şabi olduğunu gördüğünde düşünmeden kaçarak yenilgisini kabul etmektedir” ifadelerini kullanan Ali Ramazan Elavesi Haşdi Şabi’nin Irak ordusuna katılmamasının bu harekete büyük bir zulüm olacağını kaydederek “Haşdi Şabi bünyesinde 22 Ehli Sünnet birliği yer almaktadır. Gönüllü Halk Güçleri Ayetullah Sistani’nin fetvası ile teşkil edilmiştir. Ve bu harekete Ezidi, Hristiyan tüm kesimler katılmaktadır.” açıklamasını yaptı.

Haşdi Şabi Irak’ın Garantisi Ve Terör Örgütleri Karşısındaki Gücüdür

Açıklamalarının devamında Irak’taki siyasilerin Haşdi Şabi hakkındaki farklı görüşlerine değinen Ali Ramazan Elavesi “ Maalesef Haşdi Şabi’nin hukuki bir statü kazanmasının ardından bazı siyasiler yanlış ve suçlayıcı açıklamalarda bulundular. Usame el Necefi gibi siyasiler Haşdi Şabi’nin orduya katılması ile birlikte daha çok kanın akacağını düşünmekteler. Oysaki bu gruplar IŞİD terörüne karşı hiçbir kayıp vermemiş ve tersine bu örgütlere mali destek sağlamılardır. Bu nedenle sahada savaşan IŞİD’li teröristler gibi IŞİD’in siyasileri de Haşdi Şabi’nin Irak ordusuna katılımına ilişkin hiçbir yorumda bulunamazlar. Haşdi Şabi Irak geleceğinin garantisi ve terör ile mücadelede önemli bir gücüdür” ifadelerini kullandı.

Bölgedeki Bazı Ülkeler Irak’ın Güçlenmesini İstememekteler

Uluslararası medya kuruluşlarının Haşdi Şabi’yi hedef alan açıklamalarına işaret eden Ali Ramazan Elavesi “Maalesef bu medya kuruluşları terörü destekleyen ve Irak’ın güçlenmesini ve başarılı olmasını istemeyen devletlere bağlı hareket etmekteler. Teröristlere silah sevkiyatlarını devam ettiren bu devletler Haşdi Şabi’nin Irak ordusuna katılmasıyla hedeflerine ulaşamayacaklardır” açıklamalarını yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.