Hindistan ve Türkmenistan, İran ile kültürel ilişkilerin güçlenmesini memnuniyetle karşıladı

  • 05 Ekim 2018
  • 1.141 kez görüntülendi.
Hindistan ve Türkmenistan, İran ile kültürel ilişkilerin güçlenmesini memnuniyetle karşıladı

Hindistan ve Türkmenistan Radyo ve Televizyon Kurumlarının genel müdürleri, televizyon yapımları alanında İran İslam Cumhuriyeti ile kültürel ilişkilerin güçlendirilmesini vurguladılar.

Hindistan Devlet Radyo ve Televizyonu Kurumu başkanı Surpiya Sahu, bugün Aşgabat’ta bulunan İranlı mevkidaşı Abdulali  Ali Askari ile görüşmesinde iki taraf arasında kültürel ilişkileri genişletmeye vurgu yaparken, karşılıklı kapasitelerin, film, dizi ve belgesellerin yapımı için kullanılmasına vurgu yaptılar.

Türkmenistan Radyo ve Televizyon Kurumu genel müdürü Merdan Karliv de,  Abdulali Ali Askari ile görüşmesinde, İran Radyo Televizyon Kurumu’nun (İRİB)  imkan ve yeteneklerine temas ederek, İran’ın bu tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.

Türkmen yetkili, İran’ın  filmleri ve dizilerinin Türkmenistan televizyonunda yayınlanmasını memnuniyetle karşıladıklarını belirtirken bu alanda daha fazla işbirliği yapılmasına vurgu yaptı.

İRİB genel müdürü Ali Askeri de, İran ve Türkmenistan arasındaki kültürel benzerliklere ve ortaklıklara temasla, İRİB olarak Türkmenistan’a tecrübelerini aktarmaya hazır olduklarını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.